Plášť grilu a vrchní poklice je z nerezového plechu o síle 1 mm. Rošt je vyroben z nerezového drátu, topeniště z černého plechu o síle 2 mm, nádoba na vodu ze smaltovaného plechu.
Díky vodní lázni, která je pod grilovaným pokrmem a těsně nad ohněm, nedochází ke spalování koření ani oleje. Tím se zabrání vzniku zdraví škodlivých látek, kterése při běžném grilovaní spalují v ohni a ve forměkouře se dostávají zpět do pokrmu. Kromě toho funguje voda jako chladící médium, protože množství vody v nádobě nám ovlivňuje i teplotu nad roštem. Díky ideální konstrukci je grilovaný pokrm tepelně upravován ve směsi horkého vzduchu nasyceného vodní parou a přirozené vůně dřeva. V žádném případě se nejedná o dušení! Teplota nad řoštem je min. 180° C v závislosti na množství dřeva v topeništi (žáru). Průměr roštu je 39 cm a najednou lze ugrilovat 5 až 6 porcí masa.
Ke grilování je nejvhodnější suché dřevo z ovocných, případně z jiných listnatých stromů. Pryskyřice obsažená v jehličnatých stromech, může ovlivnit konečnou chuť jídla.
Pokud chcete grilovat pro více osob nebo i zeleninu a ovoce, máte možnost objednat si druhý rošt s nástavcem. Pro usnadnění práce odkládací mřížky. podívejte se na příslušenství pro vodní gril. Gril lze zakoupit jako komplet za zvýhodněnou cenu viz VOGR gril komplet. Doba grilování ryb, steaků, či klobás je cca 10 - 40 min. Dovnitř lze pohodlně umístit i 3 celá kuřata (doba grilování cca 90 min.). Kdo jednou vyzkoušel maso z vodního grilu, nevymění jej za nic jiného.
|