Nože z damaškové oceli v kuchyni? Ano, je to skvělá volba.Damascénskáocel má jednak vyšší tvrdost a odolnost vůči opotřebení, díky vzácné aunikátní kresbě oceli navíc získáte jedinečnou kombinaci krásy a luxusus vynikajícími řeznými vlastnostmi. Vysoce kvalitní nůž G21 Gourmet Damascus Santoku o délce 17 cmz damascénské oceli s vámi bude krájet, ořezávat i porcovat. Zběžného vaření vytvoří zábavu, kterou ocení každý správný kuchař inenasytný strávník.Za kvalitu ručíme 4 rokyČepel nože G21 Gourmet Damascus je vyrobena z kvalitní 67vrstvé damaškové oceli VG-10, která je velice odolná, má vysokoustabilitu a neuvěřitelně dlouhou životnost ostří. Vrstvenádamascénská ocel se používala i k výrobě zbraní nebo mečů pro svouvysokou tvrdost a stálost.Damašková ocel je složena ze dvou či vícerůzných ocelí, které jsou spojeny v jeden celek. Výsledkem je materiálodolný proti opotřebení a zároveň proti přelomení. Díky použitémumateriálu je čepel nože G21 Gourmet Damascus ostrá, odolná, pevná a přisprávné péči vám bude sloužit i desítky let.Kuchyňské nože G21 s čepelí z damaškové oceli jsou vyráběnytechnologiípráškové metalurgie, kdy se na základní kov (v tomto případě ocelVG-10) nanáší vrstvy, které jsou postupně spékány dohromady. Různésložení těchto vrstev způsobuje jejich odlišné zabarvení.Rukojeť je vyrobena z extra pevného a odolného laminátovéhomateriálu, nazývaného Micarta. Micartu tvoří plátno neboskelná tkanina s termosetickou pryskyřicí. Výsledkem je pevná,houževnatá rukojeť, která nepodléhá zkáze času. Hladké, rovné, čistélinie ... |